Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

25.09.2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2017

Καλούνται οι επιτυχόντες στη διαδικασία επιλογής νέων φοιτητών 2017-18 να προσέλθουν την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 10:00-13:00 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ των ΠΜΣ (Θεμιστοκλέους 6, 2ος όρ, γρ. 2, κα Ιωάννα Νάνου, 2103688919) για την ολοκλήρωση των εγγραφών, κατά την οποία θα γίνει η παραλαβή των βεβαιώσεων εγγραφής.

  • Όσοι επιθυμούν Κάρτα Σίτισης και δικαιούνται να σιτίζονται σε φοιτητικό εστιατόριο (σχετικές πληρωφορίες στο www.lesxi.uoa.gr/foithtiki-merimna/tmima-sitishs-foithton/dikaioyxoi-dwrean-sitishs.html) απαιτείται να υποβάλλουν στην Πανεπιστημιακή Λέσχη στην Ιπποκράτους 15 (Τηλ. 210-3688216, 210-3688230, 210-3688228) τα εξής:

- Αίτηση σίτισης (συμπληρώστε το σχετικό έντυπο, βλ. www.lesxi.uoa.gr/fileadmin/lesxi.uoa.gr/uploads/Pdfs/Sitisi/Aitisi_ekdosis_eidikis_taftotitas_dorean_sitisis_2017-2018.pdf)

- Μία φωτογραφία

- Βεβαίωση Σπουδών από το Π.Μ.Σ.

Σχετικές πληροφορίες για την κάρτα σίτισης (π.χ. Αίτηση, Όροι - Προϋποθέσεις, Ωράριο λειτουργίας κτλ.) θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σίτισης της Πανεπιστημιακής Λέσχης http://www.lesxi.uoa.gr ).

  • Όσοι επιθυμούν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη από το ΕΚΠΑ (αφορά όσους δεν έχουν περίθαλψη από άλλον δημόσιο φορέα), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 31 του ν.4452/2017 (Α'17) και κατ' εφαρμογή του άρθρου 33 του ν.4368/2016 (Α'21), δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), μόνον με χρήση του Α.Μ.Κ.Α. τους.
    Για περισότερες πληροφορίες στην Υγειονομική Υπηρεσία της Πανεπιστημιακής Λέχης (βλ. www.lesxi.uoa.gr/foithtiki-merimna/ygeionomiki-yphresia.html)
  • Για τη χορήγηση της Ακαδημαϊκής-Φοιτητικής Ταυτότητας (με το ενσωματωμένο για όσους το δικαιούνται δελτίο ειδικού εισιτηρίου ΠΑΣΟ) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές/τριες αφού ολοκληρώσουν την έγγραφή τους στο ΠΜΣ (δηλ. λάβουν βεβαιώσεις εγγραφής με σχετικό αριθμό μητρώου), θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr.

Το ίδιο το σύστημα καθοδηγείι ώστε να δημιουργήσετε ένα Όνομα Χρήστη και Κωδικό Πρόσβασης.

Η αίτησή σας αυτόματα αποστέλλεται και στην Κεντρική Γραμματεία των ΠΜΣ του Τμήματός μας, η οποία, αναλόγως, την εγκρίνει, την απορρίπτει ή την θέτει σε εκκρεμότητα.

Κατόπιν ο δικαιούχος ενημερώνεται από το σύστημα ότι μπορεί να προσέλθει στα σημεία που έχει δηλώσει, προκειμένου να παραλάβει την Φοιτητική του Ταυτότητα και το ΠΑΣΟ του. 

Στο σύνδεσμο http://paso.minedu.gov.gr/Beneficiary μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για να είναι κάποιος δικαιούχος του δελτίου ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ). 

Οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές/τριες, που δεν είναι ήδη κάτοχοι Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών, δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για δελτίο ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ) για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους σύμφωνα με το εκάστοτε ενδεικτικό πρόγραμμα δεύτερου κύκλου σπουδών.

Δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για δελτίο ειδικού εισιτηρίου (ΠΑΣΟ):

1. Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες που είναι ήδη κάτοχοι Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών.

2. Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες που είναι ήδη κάτοχοι Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από   Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και είναι αναγνωρισμένος από το ΔΟΑΤΑΠ.

Η για οποιοδήποτε λόγο διακοπή της φοιτητικής ιδιότητας συνεπάγεται αυτόματα παύση του δικαιώματος κατοχής του δελτίου ειδικού εισιτηρίου, το οποίο στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιστρέφεται στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος.

***  Προσοχή: Οι πρωτοετείς Μεταπτυχιακοί Φοιτητές/τριες θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Τμήμα και μετά να υποβάλλουν την αίτησή τους.